AFLYST - Big Bang og det usynlige univers - livestream - AFLYST

overlay
  • screenshot_20210117_224600.jpg
  • screenshot_20210117_224622.jpg

OBS! Dette arrangement er aflyst pga. Corona-restriktioner. Kom og hør et spændende foredrag på Hanstholm Bibliotek om Big Bang, mørkt stof og mørk energi.

OBS! Dette arrangement er aflyst pga. Corona-restriktioner.
--
Vi ved at universet begyndte i et Big Bang. Vi ved at det udvider sig hurtigere og hurtigere, men vi ved ikke med sikkerhed hvorfor. Den mest sandsynlige forklaring er at vores univers er fyldt med mørk energi.

Vi ved også at galakser, herunder vores egen Mælkevej, aldrig var blevet dannet hvis universet ikke også var fyldt med mørkt stof – en eksotisk type stof der er usynligt, men påvirker sine omgivelser via tyngdekraften. Uden det mørke stof var stjerner og planetsystemer heller ikke blevet dannet og vi, og livet, ville ikke eksistere.

På nuværende tidspunkt ved vi at det mørke stof og den mørke energi udgør 95 % af alt der er i universet – men vi ved ikke hvad det faktisk er!

I foredraget opdateres du om den nyeste forskning i kosmologi og vi ser på perspektiverne for om forskningen i de kommende år kan give os svar på hvad det usynlige univers egentlig består af.

Foredraget er gratis, men tilmelding er nødvendigt og kan ske til [email protected], senest 9. marts kl. 17.00.

Bemærk: foredraget livestreames fra Aarhus Universitet.

Tidspunkt

  • 09. marts 2021
    19:00 - 21:00

Sted

Hanstholm Bibliotek, Bytorvet 2, 7730 Hanstholm

99172848

Filer

Ingen filer

Arrangementet er oprettet af Dorthe Marlene Jørgensen, [email protected]