New Jungle Orchestra AFLYST

overlay
  • webnjo.jpg
  • njo_19840323.jpg

Jazz i Thy præsenterer: Pierre Dørge & New Jungle Orchestra: 40 år i junglen.

New Jungle Orchestra (NJO) fik sit internationale gennembrud, da orkestret i 1986 blev inviteret til Chicago Jazzfestival for at repræsentere årets nyskabelse på den europæiske jazzscene. NJO leverede en intens koncert lørdag aften 8pm på den store scene i Grant Park for 60.000 mennesker med ”Art Farmer & Benny Golson Quintet” som opvarmningsband, og deres optræden blev belønnet med den største applaus, NJO nogensinde har fået. Aftenen sluttede med den amerikanske jazzsangerinde Sarah Vaughan.

Året efter fik de et ugelangt engagement på datidens mest hippe jazzklub i New York, Sweet Basil. Efter åbningskoncerten fik de topkarakter af New York Times og New York Post, som betød, at ugens øvrige koncerter straks blev udsolgt.

Siden 1980 har NJO spillet mere end 2500 koncerter i mere end 60 lande – fra Damaskus i Syrien til Carnegie Hall i NYC, - for Præsident Nelson Mandela på National Theatre i Pretoria – for den japanske Kejser på Akasaka Palace i Tokyo – for Kofi Annan med alverdens FN-ambassadører på B.B.King i NYC – i Ungdomshuset - i børnehaver, koncerter i kirker og på togstationer mm.

Politikens anmelder Chr. Munch-Hansen skriver om NJO:
… de er et unikt kollektiv i dansk og international musik …
Stilen og udtrykket er fortsat et sammenrend af danske koraler, eksplosioner i hornsektion og rytmegruppe fra dybt swing til kollektiv free jazz, impressionistisk klaver- og keyboardspil, virrende afroblå guitar og en dadaistisk leg med sprog, titler og virkemidler.

Line-up:

Pierre Dørge dirigent & guitar
Gunnar Halle trompet
Jakob Mygind saxer
Anders Banke klarinet, basklarinet & tenorsax
Kenneth Agerholm trombone
Irene Becker piano & synthesizer
Thommy Andersson kontrabas
Ayi Solomon afrikansk perkussion
Martin Andersen trommer

Billetter sælges kun i forsalg.

Tidspunkt

  • 21. november 2020
    20:00 - 22:30

Sted

Thisted Musikteater, Håndværkertorv 1, 7700 Thisted

29490260

Filer

Ingen filer

Arrangementet er oprettet af Spillestedet Thy, [email protected]