Søvn - er det da så vigtigt? Debat med søvnekspert Michael Rasmussen

overlaymikaelrasmussen_upclose_light.jpg

Vi bruger ca. 1/3 af vores liv på at sove. Rent videnskabeligt gives der ikke noget sikkert svar på hvorfor vi skal sove. Men kommer dog svaret nærmere når vi ser på hvad der sker når søvnen forstyrres, og hvad det betyder for menneskets ydeevne og trivsel. Motion og kost og deres betydning for vores helbred og livskvalitet er efterhånden blevet almenviden for de fleste af os. Desværre kan man ikke sige det samme om søvnen.

Under søvnen sker der en lang række af forskellige processer, som alle har stor betydning for dit helbred og din psyke. Søvn er den reneste naturmedicin, der holder humøret højt og sygdomme fra døren. Helt uden bivirkninger. Vær god ved søvnen – så er den også god ved dig. Du tænker måske, at du kan sove, når du bliver gammel. Eller at søvnproblemer går over med tiden. Men sådan er det ikke. En god nattesøvn er en kunstart.
Søvnmangel og søvnforstyrrelser er decideret skadeligt for kroppen og kan føre til et hav af livstruende sygdomme. En nylig undersøgelse viste at cirka halvdelen af alle danskere lider af det, der kaldes ’dårlig søvnkvalitet’. Så hvis du vender og drejer dig i sengen, fordi du ikke kan falde i søvn, så er du langt fra den eneste.
Michael Rasmussens formål med debatoplægget er at øge din opmærksomhed på vigtigheden af at sove godt og give dig øget viden om normal søvn, samt søvnforstyrrelser. Der tages udgangspunkt i den seneste forskning på området med fokus på gode råd samt brugbare teknikker til at forbedre egen søvn.
Hvad er søvn og hvordan ser den ud - Døgnrytmer, søvnmønster og søvnstadier.
Søvnkvalitet -Hvad kan jeg gøre for at forbedre min søvn - Hvordan bryder jeg uhensigtsmæssige sovevaner.
Stress og søvn.
Prisen inkluderer en sandwich + vand/sodavand.
Under maden får du lejlighed til at debattere, hvad der forhindrer dig og dine bordfæller i at sove godt.

Tidspunkt

  • 28. oktober 2019
    17:00 - 20:00

Sted

Kristian Koldsgade, Kristian Koldsgade 1, 7700 Thisted

Filer

Ingen filer

Arrangementet er oprettet af GOK-Thisted, [email protected]