En mangfoldig buffet

Overlay

10. juni 2019

af Martin Arthur

Andre kulturaktiviteter

Thy til Kultur. På lørdag åbnes thyboernes nye kulturuge med et brag, og en buffet af aktiviteter venter på alle, der har appetit på kulturlivets mange facetter. I helt konkret forstand er der imidlertid også rig mulighed for at få stillet sulten – gæstekokke fra Ukraine, Syrien og Eritrea står nemlig klar til at traktere i Madværkstedets hyggelige rammer, når der inviteres til fællesspisning fra fjerne himmelstrøg den 19. juni.

Når vi samles om langbordene på onsdag i næste uge, finder vi – mellem duften af eksotiske krydderier og dampende varme gryder – en række nye ansigter i medborgerhuset på Plantagevej. Ikke mindre end fem gæstekokke vil denne aften folde Thy til Kultur bredt ud, når det ekstraordinære madevent løber af stablen.

Kultur til Thy
UkrainskeNataliia Gudymenko vil sammen med Muhsin Jetto fra Syrien og Zenawi Ghebremichael, Semhar Zerehaymanot og Abeba Haile fra Eritrea trylle helt særlige lækkerier frem sammen med Madværkstedets faste team. Førstnævnte er formand for Integrationsrådet for Thisted Kommune, der er medarrangør af aftenens begivenhed, og hun glæder sig til at forkæle gæsterne med mad fra hjemlandet:

”Det er en rigtig god idé, at vi som integrationsråd har fået mulighed for at deltage i Thy til Kultur, for det arrangement kan skabe større interesse for verdens mad og alle de lækre smagsoplevelser, som man kan opleve på rejser rundt omkring i verden. Samtidig giver det os en følelse af, at vi er en del af det danske samfund – at vi er accepterede og anerkendte i vores elskede by,” fortæller Nataliia Gudymenko.

…vi lige skal lære at udtale korrekt
Retterne sammensættes som et farverigt puslespil, der på aftenen vil blive præsenteret af kokkene, så gæsterne får en introduktion til, hvad der serveres på den bredtfavnende buffet. Og der er rift om billetterne, som kan købes i Madværkstedet.

”Vi har allerede solgt en del, og vi glæder os også helt vildt. Det er til stor inspiration for os i køkkenet at få besøg af andre, der kommer med nogle helt nye måder at tænke menu-sammensætning på, helt andre måder at bruge grøntsager på og ikke mindst med krydderier og andre ingredienser, vi lige skal lære at udtale korrekt,” siger Tina Noppenau, der sammen med Gitte Esther Klit står for den daglige drift af Madværkstedet. 

Arrangement sætter mangfoldighed og fællesskab som navigationspunkter for arrangementet. Og netop mødet med andre – også dem, du ikke kender endnu – er kerneværdier hos både Madværkstedet og Plantagehuset. 

Finn Ryberg, daglig leder af Plantagehuset, glæder sig over, at arrangementet her bringer nye bekendtskaber med sig:

”Fællesskab er nøgleordet i Plantagehusets DNA, her har vi en enestående mulighed for at bringe mennesker sammen, uanset om det er til foreningsaktiviteter, kreative værksteder, koncerter eller over en kop kaffe eller en fredagsøl. Madværkstedet giver dynamik og understøtter i den grad medborgerhusets hovedformål. Sammen er vi et sted, hvor nye og uventede netværk og venskaber opstår,” siger Finn Ryberg.

Læs mere om arrangementet her.

Om Thy til Kultur
KulturRummet vil skabe en ny tradition, en årligt tilbagevendende begivenhed for hele familien. Og alle inviteres til at lege med, når det går løs den 15.-21. juni – fra Vestervig til Hanstholm. Få overblik over alle aktiviteterne her.

Tilbage til oversigten »

Del med dine venner!