Thyboer! Inviter storbyfamilier til en weekend i Thy

Overlay

19. marts 2019

af Martin Arthur

Ud i naturen

Fjordbyernes Netværk arrangerer en weekend, hvor interesserede kan prøve Thy.

Kender du en travl og småstresset storbyfamilie, som drømmer om et andet liv? Sådan spørger Fjordbyernes Netværk thyboerne. Og kommer med et godt tilbud. For den første weekend i maj inviterer de på en weekend i Thy, hvor man prøve, om Thy er der, ens drøm skal udleves.

”Vi viser Thy frem, og det gælder både gode bolig- og jobmuligheder og steder, man kan udleve sin iværksætterdrøm,” fortæller Jørgen Kjeldsen, der er formand for Fjordbyernes Netværk.

Brug for thyboernes hjælp
Men projektet har rigtig meget brug for thyboernes hjælp, for man ved, at det er meget nemmere for folk, der har en relation til Thy, at rykke og gøre drømmen til virkelighed.

”Det viser sig, at har man en relation til Thy i forvejen, så er beslutningen om at realisere sin drøm nemmere, end hvis man overhovedet ikke har et kendskab til stedet. Derfor håber vi, at thyboerne vil hjælpe os med at invitere dem, de kender, så vi kan få en masse interesserede deltagere,” siger Jørgen Kjeldsen.

Gæsterne vil blive indkvarteret på den nyrenoverede lejrskole Bjergbo med udsigt til Limfjorden, og programmet indeholder blandt andet en bustur rundt i området, besøg af ejendomsmæglere og mulighed for at snakke med tilflyttere, som allerede bor i Thy, og som har taget springet til en anden tilværelse.

Håndholdt program
En del af programmet planlægges dog først, når deltagerne kendes – for at skræddersy weekenden mest muligt.

”Vi vil gerne lave det håndholdt, så vi viser deltagerne præcist det, de gerne vil se. Hvis en læge gerne vil se lægehuset i Hurup, finder vi ud af det, eller hvis man er hesteinteresseret, viser vi, hvor man kan have sin hest og møde hesteinteresserede,” forklarer Jørgen Kjeldsen.

Der er plads til 15 deltagere, så det gælder om at komme først til mølle – den første tilmelding er allerede tikket ind.

Initiativet er taget af Fjordbyernes Netværk, der arbejder med bosætning og turisme, og projektet er støttet af Landdistriktspuljen.

Læs mere og tilmeld dig her.

Tilbage til oversigten »

Del med dine venner!