Overlay

Klassisk musik

Når det gælder klassisk musik er Thy et fyrtårn i Nordvestjylland.
 Klarest lyser den internationale begivenhed Thy Master Class, hvor talentfulde unge musikere mødes med fem internationale kendte kunstnere og pædagoger, for sammen at opføre stor kammermusik ved koncerter i hele det nordvestjyske område i og omkring Thy.

Lærerne er Craig Goodman på fløjte (kunstnerisk leder), Elisabeth Zeuthen Schneider på violin, Máté Szücs på bratsch, Morten Zeuthen på cello og Daniel Blumenthal på klaver. Deltagerne er i alderen 20-35 år og kommer fra hele verden.

Med fem timers dagligt sammenspil plus offentlige koncerter og skolekoncerter er deltagelsen i Thy Kammermusikfestival en krævende og intens oplevelse. Men der er også plads til uformelt og muntert samvær – stimulerende på såvel det personlige som det professionelle plan og i meget attraktive omgivelser. Skove, klitter og åbne strande, venlige hjælpere, komfortabel indkvartering og god mad venter deltagerne.

På en enestående måde har festivallen skabt en positiv interesse for klassisk musik i det omgivende samfund. Der medvirker både strygere, blæsere og pianister. Antallet kan variere alt efter, hvilke værker, der er på programmet det pågældende år.

Festivallen er tilrettelagt således, at hvert værk på repertoirelisten spilles på to koncerter. Alle deltagere spiller sammen i tre eller flere grupper, hvori også professorerne indgår. Hver deltager medvirker ved seks eller flere koncerter.

Thy kan også byde på lokale talenter inden for den klassiske musik. Nordvestjysk Pigekor og Thisted Kirkes Drenge- og Mandskor er takket være de mange koncerter i Thy og kirkekoncerter i Thisted og Vestervig kirker kendt langt uden for lokalområdet.

Nordvestkoret har gennem 40 år skabt sig et meget stort lokalt publikum og Vestervig Kammerkor har gennem de sidste 20 år udbudt et alsidigt repertoire med danske og nordiske sange.

 

 

Del med dine venner!