Overlay

Museer

Museerne i Thy spænder vidt. Fra Museet for Thy og Vester Hanherred historiske udstillinger til Museumscenter Hanstholm, der kan fremvise Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. Verdenskrig. Museet består af Hanstholms enestående museumsbunker, der under krigen rummede en af de 4 store 38 cm kanoner. Hvert år har museet tusinder af besøgende fra ind- og udland.

Rundt om i Thy kan man få mange forskellige museumsoplevelser:

På det meget smukt beliggende Heltborg Museum er udstillet malerier, tegninger og litografier af Jens Søndergaard (1895-1957) og Ellen Raadal. Museet har en egnshistorisk samling om landbrugets historie og en jernaldergård er under opbygning, ligesom der er levendegørelse hvert år i juli måned. 

Kirsten Kjærs Museum i Frøstrup er et privat kunstmuseum med en stor samling af malerier og tegninger af Kirsten Kjær (1893-1985), især portrætter. I syv sidegallerier er der skiftende udstillinger af danske og udenlandske kunstnere.

Skjoldborgs Hus har været barndomshjem for husmændenes digter Johan Skjoldborg (1861-1936). Huset blev indrettet som museum i 1961 og er et godt eksempel på, hvordan en landsbyhåndværker på Hannæs boede omkring 1875.

Vorupør Museum er indrettet i et bådeværft, der har bygget kuttere til kystens fiskere. De gamle maskiner er bevaret og istandsat, så gæsterne på givne tidspunkter kan se hjulene snurre og skarøksen bide i træet. Museet fortæller desuden om Vorupørs historie.

Limfjordscenteret Doverodde har året rundt skiftende udstillinger og en permanent udstilling om den store købmandsgårds historie, der i 1800 tallet havde kornhandel, købmandsbutik og mejeri tilknyttet. Centret ligger smukt ned til Limfjorden og tilbyder også naturvejledning eller lidt godt til ganen i den tilknyttede cafe.

Fiskerhuset i Agger er et fredet lavloftet hus, hvor man virkelig kan opleve den gamle atmosfære, Aggers historie, gamle levevilkår og Vestkystens byggeskik.  

Del med dine venner!