Overlay

Sport

Thy ligger helt i front - med et håndboldhold - Mors-Thy Håndbold - som spiller i herreligaen og fodboldklubben, Thisted FC, der nu spiller i 2. division efter en lang periode i 1. division.

Thy er også kendt for at være et mekka for surfing - en fritidsaktivitet, der tiltrækker turister fra hele verden - og som har betydet en markant stigning i folketallet i det tidligere fiskerleje Klitmøller på vestkysten af Thy. Forklaringen ligger i de bølger, der ruller ind på netop denne kyst. Windsurfing er blevet det helt store hit i området, som er døbt 'Cold Hawaii' - og som i flere år har lagt strand og bølger til VM i waveperfomance. Surfklubben NASA i Klitmøller har til huse i et nybygget klubhus ved stranden i Klitmøller. Vil du se, hvad surferne oplever kan du kigge med på sitet Chopless.dk, hvor de deler deres oplevelser. Siden 2009 er der holdt Worldcup i waveperformance i bølgerne ud for Klitmøller.

Forholdene for surfing i Klitmøller er så gode, at en del entusiaster simpelthen har valgt at slå sig ned i Klitmøller - med familie, job og surfboard. En udløber af den udvikling er, at der i Klitmøllers gamle missionshus nu er etableret et kontorfællesskab, Cold Hawaii Starfish, for enkeltmandsvirksomheder, der på grund af bølgerne har valgt at have adresse i Klitmøller.

En af Danmarks mest udfordrende golfbaner ligger i Nystrup Klitplantage, hvor Nordvesjysk Golfklub holder til og du kan også nyde en golfmatch på Sydthys golfbane, hvor Sydthy Golfklub har hjemme.

Naturen er lige udenfor døren i Thy, det betyder, at der dyrkes meget friluftsliv: sejlads, fiskeri, cykling, mountainbiking, vandreture... og hvert år indbydes der til Nationalpark Thy Marathon.

Bedsted KFUM har et damehold i VolleyLigaen og to herrehold - et i volleyball'ens 1. division og et i 2. division, og Thisted er hjemsted for en meget succesrig klub, der spiller amerikansk tackle football; Thisted Brewers AFC 2005. I 2011 holdt De Danske Skytteforeninger Thy-Mors Nordisk Mesterskab i Klitmøller.

Er du mere til wellness og afslapning, så overrasker Hurup i Sydthy ved at have Danmarks lækreste kurbad - Sydthy Kurbad. Ved siden af ligger Sydthy Svømmebad og i Thisted finder du svømmehallen i Thy Hallen.

 

Her finder du en liste over udvalgte sportsklubber:
Thisted Svømmeklub

Nordvest Orienteringsklub

De Danske Skytteforeninger Thy-Mors
Sjørring Bordtennisklub


 

Del med dine venner!