Overlay

NATUR

Nationalpark Thy og Cold Hawaii

Thy byder på en overflod af smuk og overvældende natur - omkranset af det barske Vesterhav mod vest og den blide Limfjord mod øst.

Naturen i Thy er så speciel, at Thy blev valgt som hjemsted for Danmarks første nationalpark - Nationalpark Thy - som blev indviet i 2008.

Nationalpark Thy er Danmarks største vildmark. Den strækker sig i et 12 kilometer bredt bælte fra Agger Tange i syd til Hanstholm i nord. Et område, der er næsten lige så stort som Langeland.

Landskabet er formet af århundreders sandflugt, og det rummer i dag store nationale og internationale natur- og landskabsværdier i form af kyst, klitter, klitheder, søer og klitplantager.

Der knytter sig desuden en særlig kulturhistorie til det barske landskab nær vestkysten, og netop samspillet mellem kulturhistorie og natur er en bærende del af ideen om en nationalpark i Thy.

Nationalpark Thy har en støtteforening, som du kan blive medlem af her.

Oplev Nationalpark Thy

Vil du opleve naturen i Thy, så finder du alle arrangementerne i kalenderen her på thy360.dk. Nationalpark Thy byder på en lang række safarioplevelser, hvor du er aktiv i naturen.

Nationalpark Thy har et temacenter ved Stenbjerg Landingsplads syd for Vorupør - et godt udgangspunkt for at lære mere om naturen i nationalparken. På Agger Tange byder et nyt velkomstcenter også velkommen til nationalparken. Du kan også finde friluftsfaciliteter og naturoplevelser på hjemmesiden Ud i naturen. Skal du selv arrangere en tur, kan du finde grejet her i Grejbank Nordvest.

Hvert år i september arrangeres der Nationalpark Thy Marathon i de fantastiske omgivelser.


Nationalpark Thy TV sender TV fra Nationalparken, du kan se udsendelserne her: www.nationalparktv.blogspot.com

Cold Hawaii

Thy er kendt som Cold Hawaii, fordi de brusende bølger fra Vesterhavet er helt unikke og fantastiske til surfing. Langs kysten fra Hanstholm i nord til Agger i syd findes 29 surfspots, som tiltrækker surfere fra hele verden. I Klitmøller findes surfskoler, hvor du selv kan komme ud og mærke bølgerne og saltet i ansigtet. Ved kystbyerne kan du som regel være heldig at være vidne til surfere, der boltrer sig i vandet og laver de vildeste hop. Hvert år holdes der World Cup i Wave Performance i bølgerne ud for Klitmøller.

Limfjorden

På østsiden af Thy møder man det blidere Limfjordsland. Thisted by har ansigtet vendt mod Limfjorden. Limfjorden byder også på store naturoplevelser som for eksempel kajakture, fuglekigning og lystfiskeri.

 

 

Del med dine venner!